Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Приймання та подання запитів на інформацію у Тернопільській обласній прокуратурі

     Відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запити на інформацію можуть подаватися на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою). Запит може бути індивідуальним або колективним. Письмовий запит подається в довільній формі.
     Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації проводиться у спеціально відведеному місці – кабінеті, що знаходиться на 1 поверсі приміщення Тернопільської обласної прокуратури по вул.Листопадова,4 в місті Тернополі.  Робота із запитувачами інформації проводиться у робочий час, з понеділка по четвер з 08-00 по 17-00 год., у п’ятницю з 08-00 по 15-45 год., обідня перерва з 12-00 до 12-45 год.
 
Запити на інформацію подаються на:  
- тел/факс:   (0352) 43 06 59
- тел:   (0352) 52 08 06
- адресу електронної пошти:  [email protected]
 
До окружних прокуратур:
  • Тернопільська окружна прокуратура, (0352) 52-13-63, [email protected];
  • Бучацька окружна прокуратура, (03544) 2-13-43, [email protected];
  • Бережанська окружна прокуратура, (03548) 2-13-43, [email protected];
  • Кременецька окружна прокуратура, (03546) 2-23-43, [email protected];
  • Теребовлянська окружна прокуратура, (03551) 2-13-43, [email protected];
  • Чортківська окружна прокуратура, (03552) 2-13-43, [email protected]
 
Запит на інформацію має містити:
1) ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;
2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;
3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.
    
     У разі, якщо з поважних причин особа не може подати письмовий запит, їй буде надана допомога в оформленні запиту працівником відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Тернопільської обласної прокуратури, який обов’язково зазначає в запиті своє ім’я, контактний телефон, та надає копію запиту особі, яка його подала.
 
     З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію особа може подавати запит шляхом заповнення відповідних форм запитів на інформацію (бланків), які можна отримати у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів Тернопільської  обласної прокуратури, окружних прокуратурах області) та на офіційному веб-сайті Тернопільської обласної прокуратури.
 
      Інформація на запит надається безкоштовно.
 
     Відповідно до вимог ч.2 ст.21 Закону України «Про доступ до публічної інформації», у разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.
 
Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду (ст.23 Закону України «Про доступ до  публічної інформації»).
Запитувач має право оскаржити:
1) відмову в задоволенні запиту на інформацію;
2) відстрочку задоволення запиту на інформацію;
3) ненадання відповіді на запит на інформацію;
4) надання недостовірної або неповної інформації;
5) несвоєчасне надання інформації;
6) невиконання розпорядниками обов'язку оприлюднювати інформацію відповідно до статті 15 цього Закону;
7) інші рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації, що порушили законні права та інтереси запитувача.
Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.
 
 
     Рішення, дії чи бездіяльність працівників обласних і окружних прокуратур з питань забезпечення доступу до публічної інформації можуть бути оскаржені керівникам окружних прокуратур, керівникам обласних прокуратур, Офісу Генерального прокурора або  до суду.
 
     Скарги на ім’я Генерального прокурора, керівників обласних та окружних прокуратур розглядаються у порядку та строки, визначені Законом України «Про звернення громадян», з урахуванням положень Інструкції про порядок забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України, затвердженої наказом Генерального прокурора від 03.08.2020 №367

кількість переглядів: 3182