Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2016

Навчально – методичний семінарі на тему «Проблемні питання розгляду і вирішення в органах прокуратури звернень та запитів на публічну інформацію, організації особистого прийому громадян».

         29 червня 2016 року в прокуратурі області проведено навчально – методичний семінар на тему «Проблемні питання розгляду і вирішення в органах прокуратури звернень та запитів на публічну інформацію, організації особистого прийому громадян».
 
         У роботі семінару взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, прокурори прокуратур, відповідальних за забезпечення доступу до публічної інформації. 
 
         На семінарі обговорено питання додержання вимог Законів України «Про  звернення громадян» та «Про доступ до публічної інформації» при здійсненні прокуратурою своїх функцій.
 
         Незважаючи на те, що чинним Законом України «Про прокуратуру» окремо не врегульовано питання розгляду звернень громадян, забезпечення належної перевірки доводів заявників, вжиття вичерпних заходів до поновлення порушених прав останніх є одним із основних показників діяльності будь - якого державного органу, в тому числі і прокуратури.
 
         Впродовж І півріччя поточного року до прокуратури Тернопільської області надійшло понад 2 тисячі звернень громадян. Аналізуючи структуру вирішених звернень за напрямами прокурорської діяльності з’ясовано, що 66% становлять скарги з питань досудового розслідування. З питань надання публічної інформації до органів прокуратури області надійшло 52 запити, з яких 9 – до місцевих прокуратур.  Основна кількість запитів стосувалась кадрових питань та питань досудового розслідування.
 
         В ході семінару, який проводився у форматі «круглого столу» обговорено проблемні питання, які виникають при розгляді звернень громадян та при розгляді запитів  на отримання публічної інформації, шляхи їх вирішення.

кількість переглядів: 453