Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2015

За активної позиції прокуратури упродовж року у власність держави повернуто 144 га земель вартістю 5,7 млн. гривень

Органи прокуратури області постійно вживають заходи реагування у сфері захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень, у тому числі щодо стягнення коштів до бюджету, повернення до державної власності незаконно відчуженого майна, захисту конституційних прав громадян.

   Зокрема, на виконання судових рішень, постановлених у 2014 році за позовами органів прокуратури області, громадянам та державі повернуто майже 20 млн. гривень.
    Приділено належну увагу виконанню судових рішень, постановлених за позовами прокурорів на користь громадян. Так, за позовами прокурорів виконано рішень судів щодо стягнення заборгованості із заробітної плати на суму 294 тис. грн., чим забезпечено захист конституційних прав працівників на оплату праці.
    Робота прокурорів також спрямовувалась на захист інтересів держави щодо відшкодування шкоди, завданої бюджетній системі. На виконання судових рішень за позовами прокурорів стягнуто 15 млн. грн. на захист інтересів держави, до бюджету повернуто понад 4,5 млн. гривень.
    Крім того, на виконання рішень судів за позовами прокурорів до державної та комунальної власності повернуто майна та коштів на загальну суму понад 4,5 млн. гривень.
    Удвічі збільшено суму стягнення на виконання рішень судів за позовами прокурорів з питань земельних відносин.   Зокрема, у законне користування повернуто 144 га земель вартістю 5,7 млн. гривень.
    Також вдалося досягти високого рівня реального виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів з питань оподаткування – до бюджету стягнуто понад 1 млн. гривень.

    Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1338