Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури попередили порушення природоохоронного законодавства поблизу Ниркова

Завдяки принциповій позиції прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури суд відмовив суб’єкту господарювання у початку робіт з видобутку гіпсів на Нирківському родовищі у Чортківському районі.

Нагадаємо, підприємець, який мав намір видобувати корисні копалини на Нирківському родовищі гіпсів в судовому порядку оскаржив висновок Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА з оцінки впливу на довкілля. Ним визначено недопустимим видобуток корисних копалин, оскільки здійснюватиметься на територіях зростання ряду видів рослин, занесених до Червоної книги України та до Переліку рідкісних і таких, що перебувають під охороною видів рослин території Тернопільської області, ряду цінних оселищ природньої флори, що включені до резолюції 4 Постійного комітету Бернської конвенції.
Відтак, з метою належного захисту інтересів держави, доведення правомірності рішення органу державної влади, Спеціалізованою екологічною прокуратурою здійснено вступ у вказану справу на стороні відповідача - Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА. Під час розгляду справи до суду прокурором подані заперечення проти позову з відповідними обґрунтуваннями та доказами.
Тернопільський адміністративний суд погодився із позицією прокурора та у задоволенні позову відмовив.
Відтак, завдяки втручанню прокурора, збережено унікальну екосистему, особливо цінні види флори і фауни від руйнівного впливу діяльності з видобування надр на земельній ділянці площею 8,8 га.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 147