Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

За корупційне правопорушення притягнуто до відповідальності депутата Тернопільської обласної ради, який одержав у подарунок землю

Правоохоронці склали 2 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо депутата Тернопільської обласної ради через порушення встановлених законом обмежень щодо подарунків (ч. 1 ст. 172-5 КУпАП).

Встановлено, що депутат у травні 2023 року одержав у подарунок 2 земельні ділянки, що знаходяться у с. Байківці Тернопільського району.
Вказані подарунки не відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність, вартість кожної ділянки перевищує визначену законом межу, допустиму для отримання подарунка особою, що виконує функції місцевого самоврядування, а дарувальники не є близькими особами депутата, що є порушенням вимог ч. 2 ст. 23 Закону України «Про запобігання корупції».
Тернопільським міськрайонним судом депутата облради визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією земельних ділянок.
Рішення суду не набрало законної сили.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 138