Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Через дії посадовців до бюджету не надійшло майже 2 млн грн – у зловживанні службовим становищем підозрюють інспекторів Тернопільської митниці

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру 2 інспекторам відділу митного оформлення митного посту «Тернопіль» Тернопільської митниці у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 2 співробітники Тернопільської митниці незаконно застосували преференції (нульове розмитнення) при розмитненні оптичних приладів, хоча такі предмети підлягали митному оформленню на загальних підставах. Митники діяли в інтересах одного з товариств, яке неодноразово ввозило товари подібного типу в Україну. Внаслідок таких незаконних дій заподіяно збитків на загальну суму майже 2 млн грн у вигляді несплати обов’язкових митних платежів під час ввезення юридичною особою товарів на територію України.
Триває розслідування, що здійснюють слідчі ТУ ДБР у місті Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Тернопільській області.
Підозрюваних відсторонено від займаних посад та обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 187