Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Працював на окупантів у колонії, в якій утримувались захисники «Азовсталі» – у колабораціонізмі підозрюють жителя Луганщини

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканця м. Суходільськ  Луганської області  у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чоловік пішов на співпрацю з ворогом, погодившись з пропозицією представників окупаційної адміністрації Луганської області -  обійняти у квітні 2022 року посаду так званого «начальника Свердловской исправительной колонии Управления исполнения наказаний Министерства внутренних дел Луганской народной республики».  На цій посаді він забезпечував функціонування окупаційної установи виконання покарань, діючи на шкоду Україні.
Керівник незаконного правоохоронного органу, забезпечуючи його злочинну діяльність, здійснював незаконне утримання українських військовополонених - оборонців заводу «Азовсталь», які були доставлені туди після їх перебування у виправній колонії №120 у с. Оленівка Донецької області.
 Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 169