Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Брала участь в організації псевдореферендуму на тимчасово окупованій території України – підозрюють жительку Херсонщини

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительку Херсонщини у добровільній участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території України (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року мешканка с. Гостроподолянське Скадовського району Херсонської області добровільно погодилась на співпрацю з ворогом, взявши на себе повноваження т. зв. члена дільничної виборчої комісії під час проведення незаконного референдуму про входження Херсонської області до складу рф. Підозрювана з 23 по 27 вересня 2022 року, здійснювала побудинковий обхід односельців, закликаючи підтримати приєднання тимчасово окупованої території до рф, надавала бюлетені для голосування, переносила скриньку з бюлетенями.
Надалі, внаслідок дій підозрюваної та інших подібних їй колаборантів,    т. зв. «ЦВК Херсонської області» за результатами «підрахунку» бюлетенів визнала незаконний референдум таким, що відбувся.
Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 208