Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

Вимагав 90 тис грн за безперешкодну реалізацію лісопродукції – на Тернопільщині лісника підозрюють в отриманні неправомірної вигоди

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру лісника одного з районних комунальних лісогосподарських підприємств в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, поєднаному з її  вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, житель одного з сіл звернувся до лісника щодо придбання 40 метрів кубічних ділової деревини на ввіреному йому лісовому масиві. Проте працівник комунального лісогосподарського підприємства запевнив прохача, що лише за 90 тис грн зможе відпустити дерево без укладення договору та забезпечить безперешкодний вивіз лісопродукції з території ввіреного йому обходу та лісових масивів підприємства.
При одержанні частини обумовленої суми – 18 800 грн лісника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
На даний час підозрюваного відсторонено від займаної посади. Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням суми застави у 60 560 грн.
Триває досудове розслідування, що здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 221