Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Підозрюваного у скоєнні смертельної аварії поблизу с. Смиківці узято під варту

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілих (ч. 3 ст. 286 КК України).

За даними слідства, 11 лютого 2024 року близько 11 год 45 хв автомобіль BMW 220D зіткнувся з автомобілем RENAULT, що рухався в попутному з ним напрямку, який від удару виїхав на смугу зустрічного руху і протаранив BMW525.
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля RENAULT загинув на місці, а водій з отриманими травмами госпіталізований. Також до медичного закладу з тілесними ушкодженнями доставили водія та 5 пасажирів автомобіля BMW525, серед яких 3 дітей. Через 2 дні після аварії пасажирка BMW525-мати 3 дітей померла у лікарні від отриманих травм під час ДТП.
Одразу після вказаної дорожньо-транспортної пригоди, водій BMW 220D не встановив знак аварійної зупинки, не викликав карету швидкої медичної допомоги, не чекав прибуття поліцейських, а втік з місця пригоди на автомобілі, який сховав у гаражному приміщенні за місцем свого проживання у с. Смиківці. 
Того ж дня правоохоронці встановили місцезнаходження вказаної особи й затримали в порядку ст. 208 КПК України, вилучили автомобіль з множинними пошкодженнями та помістили на спецмайданчик.
При затриманні вищезгаданий водій відмовився від проходження у встановленому законом порядку медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння, у зв’язку з чим, на підставі ухвали слідчого судді у нього примусово було відібрано зразки крові для відповідних досліджень.
Йому повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілих.
Ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду задоволено клопотання слідчого, погоджене з ювенальним прокурором обласної прокуратури й застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 діб, без права внесення застави.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 220