Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Поширення злочинного впливу й постачання наркотиків в установу виконання покарань – викрито 4 осіб на Тернопільщині

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру одній особі у встановленні й поширенні злочинного впливу на території установи виконання покарань та в організації постачання наркотичних речовин (ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 255-1 КК України), а ще трьом- у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, засуджений, який більше 25 років провів у тюремних стінах, встановив та поширив злочинний вплив на території «Чортківської установи виконання покарань (№ 26)» та за її межами, координуючи та здійснюючи злочинну діяльність, пов’язану зі збутом наркотичних засобів й психотропних речовин в установи виконання покарань Тернопільської області.
У збуті наркотичних засобів йому допомагали ще 3 осіб – 1 в установі виконання покарань, 2 – на волі.
Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
Правоохоронцями проведено 10 санкціонованих обшуків, у тому числі у Державній установі «Чортківська установа виконання покарань (№ 26)».
Вилучено наркотичні засоби, мобільні телефони, банківські картки, блокноти з чорновими записами номерів банківських карток, анкетних даних осіб та сум їх заборгованостей перед «кримінальними авторитетами».
Триває розслідування, що здійснюють слідчі ГУНП за оперативного супроводу Управління карного розшуку Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 425