Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон ухилянтів

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозри 2 місцевим жителям в організації незаконного переправлення через держкордон військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 2 жителів Тернопільщини за допомогою засобів комп’ютерної поліграфії підробляли бланки та штампи територіальних центрів комплектування та військово-лікарських комісій. 
За гроші фігуранти пропонували потенційним призовникам фіктивні довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я та їх зняття із військового обліку. Вартість таких «послуг» становила 12 тис доларів США.
У підроблені документи зловмисники вписували неіснуючі медичні діагнози, які дозволяли ухилянтам уникнути призову і в подальшому безперешкодно виїхати за межі України.
Правоохоронці затримали одного із організаторів каналу в порядку ст. 208 КПК України під час передачі коштів за виготовлення документів щодо  непридатності військовозобов’язаного чоловіка до служби у війську.
Під час про обшуків у помешканнях та автомобілях підозрюваних вилучено готівкові кошти, мобільні телефони та документи із доказами протиправної діяльності.
Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Заходи з викриття здійснювались спільно зі слідчими СУ ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу працівників УСБУ в області.
Пресслужба прокуратури Тернопільської області
 

кількість переглядів: 657