Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

Вимагав 1500 доларів США за сприяння в уникненні призову до лав ЗСУ - у Тернополі викрили працівника ТЦК

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру інструктору відділення рекрутингу та комплектування Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в одержанні неправомірної вигоди за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища, поєднане із вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, інструктор відділення рекрутингу обіцяв місцевому 26-річному жителю вирішити питання про постановку його на військовий облік та надання йому відстрочки від призову під час мобілізації у зв’язку із вступом у коледж. Призовника зарахували у місцевий навчальний заклад на платну форму навчання.
Свої послуги працівник ТЦК оцінив у 1500 доларів США.
Правоохоронці задокументували одержання ним частини раніше обумовленої неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його відсторонено від займаної посади.
Розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.
Довідково: Санкція інкримінованої статті КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років, з конфіскацією майна.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 418