Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Мелітополя, обвинуваченого у впровадженні російських стандартів освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України)

За даними слідства, 39-річний громадянин України після захоплення міста окупантами добровільно пішов на співпрацю із так званим «Міністерством освіти Запорізької області рф» та погодився очолити Мелітопольське вище професійне училище.

За даними слідства, підозрюваний з червня 2022 року - по жовтень 2023 року співпрацював з окупаційною адміністрацією Мелітополя та впроваджував в училищі стандарти освіти держави-агресора.
 
Зокрема, так званий «директор» давав вказівки викладачам телефонувати до всіх учнів, які до війни навчались в училищі та їх батьків, з метою відновлення навчального процесу за освітніми стандартами рф.
 
Також колаборант зобов’язав підлеглих здійснювати навчання і виховання дітей російською мовою. За його вказівкою українські підручники з географії, біології та природознавства були замінені їхніми російськими «аналогами». А під час «загальних лінійок» обвинувачений розповідав учням про перспективи їхнього вступу у будь-який навчальний заклад на території країни- агресора.
 
За порушення ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) зловмиснику загрожує 3 роки позбавлення волі.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 622