Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

За взаємодії прокуратури й управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА 17 т пестицидів вивезено для утилізації

Прокурори органів Тернопільської обласної прокуратури у рамках досудових розслідувань кримінальних проваджень спільно з управлінням екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА організували вивезення спеціальним підприємством залишків пестицидів, які створювали загрозу забруднення довкілля.

Нагадаємо, під процесуальним керівництвом Теребовлянської та Кременецької окружних прокуратур розпочато досудове розслідування за фактом неналежного зберігання пестицидів, що загрожувало забрудненням земель відходами, шкідливими для навколишнього природного середовища (ч. 1 ст. 239 КК України).
Залишки пестицидів зберігались на складах Гусятинської, Борсуківської, Скориківської, Золотниківської та Шумської територіальних громад у незадовільних умовах, що не відповідали санітарним та природоохоронним нормам.
Майже 17 тонн небезпечних хімікатів упаковано та вивезено спеціалізованим підприємством для подальшої утилізації у встановленому порядку. Відтак вирішено одну з екологічних проблем регіону.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 699