Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2023

На посаді телефоніста-лінійного наглядача у складі «ДНР» воював проти ЗСУ на Донеччині та Херсонщині - підозрюють донеччанина

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури жителю м. Донецьк повідомлено про підозру у державній зраді й добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території України (ч. 2 ст. 111,  ч. 7 ст. 111- КК України).

За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій частині Донецької області, у квітні 2022 року донеччанин добровільно вступив у незаконне збройне формування - у т. зв. військову частину 08826 терористичної організації «Донецька народна республіка» й був забезпечений форменим одягом, засобами захисту і зв’язку та вогнепальною зброєю.
З квітня 2022 року по травень 2023 року, відповідно до своїх функціональних обов’язків на посаді телефоніста-лінійного наглядача 2 батальйону 111 полку «ДНР», він відповідав за успішне виконання бойових завдань, належне утримання зброї, ведення з неї влучного вогню, охорону окупованих територій, облаштування бойових позицій, своєчасну доповідь командирам про виявлені цілі. Також підозрюваний забезпечував роботу ліній зв’язку, комутаторів, телефонних станцій та здійснював їх ремонт.
У серпні 2022 року він виконував злочинні завдання у складі незаконного збройного формування поблизу тимчасово окупованого міста Херсон та брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців ЗСУ на території Херсонської області.
Триває спеціальне досудове розслідування, що здійснюється слідчими Управління СБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 699