Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

На Тернопільщині викрили організовану групу з 4 осіб, що переправляли ухилянтів через кордон за 8 тис доларів США

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури викрито групу з 4 осіб, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, працівники транспортного товариства підшуковували на території України військовозобов’язаних чоловіків, які бажають уникнути призову на військову службу, та вносили їх дані у систему «Шлях», як водіїв транспортних засобів. Надалі чоловіки змогли безперешкодно виїхати за межі України.
Упродовж 2023 року такою схемою виїзду скористались щонайменше 20 осіб. Грошова винагорода за цю «послугу» становила 8 000 доларів США з однієї людини.
Правоохоронці вже повідомили про підозру організатору та 1 учаснику  групи. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.
Під час санкціонованих обшуків на території Тернопільської, Львівської та Київської областей у фігурантів справи вилучено 3 автомобілі, понад 100 тис доларів США, мобільні телефони, чорнові записи й документи, комп’ютерну техніку.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ й УСР в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 445