Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

Неналежне зберігання 4,5 т пестицидів у Тернопільському районі загрожує забрудненням земель - розпочате кримінальне провадження

Під процесуальним керівництвом Теребовлянської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом неналежного зберігання пестицидів в одному з сіл Тернопільського району, що загрожує забрудненням земель відходами, шкідливими для довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України).

За даними слідства, на території одного з сіл Скориківської громади розташований склад залишків заборонених непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, що не відповідають санітарним та природоохоронним нормам. Там знаходиться 4,5 т пестицидів, неправильне зберігання яких може призвести до забруднення або псування навколишніх земельних ділянок.
Розслідування здійснюють слідчі поліції.
Довідково: зберігання залишків заборонених та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, яких на складах Тернопільщини накопичилось понад 17 тонн є однією із екологічних проблем регіону. Зберігання цих хімікатів у незадовільних умовах негативно впливає на навколишнє природне середовище та створює загрозу надзвичайних ситуацій, пов’язаних з аварійним забрудненням довкілля.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 616