Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2023

Брав участь в організації незаконного референдуму з приєднання тимчасово окупованої території України до рф – підозрюють жителя Херсонщини

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянина України, жителя   с. Микільське Херсонського району у добровільній участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території України (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний погодився на пропозицію окупантів долучитись до організації й проведення незаконного референдуму щодо приєднання Херсонської області до складу рф, отримавши повноваження так званого «члена ДВК №430».
З 25 по 27 вересня 2022 року колаборант здійснював побудинковий обхід мешканців рідного села, агітував голосувати за приєднання Херсонської області до росії, приносячи односельцям урну з вже заповненими наперед бюлетенями.
Надалі так звана ЦВК Херсонської області, в тому числі завдяки діяльності підозрюваного та інших колаборантів, визнала незаконний референдум, проведений з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України таким, що відбувся.
Триває спеціальне досудове розслідування, що здійснюється слідчими Управління СБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 722