Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2023

Незаконно реалізували тютюнові вироби на понад 1,5 млн грн – на Тернопільщині викрито 7 осіб, що організували підпільний цех

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури припинено протиправну діяльність групи з 7 осіб, які на території кількох областей України упродовж тривалого часу, діючи за попередньою змовою, організували незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 199 КК України).

За даними слідства, до «бізнесу» з підпільного виробництва цигарок були залучені 7 осіб з Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, які організували нелегальну мережу незаконного виробництва та продажу цигарок. Виробництво знаходилось у приватних приміщеннях на Івано- Франківщині, в Тернопільській області – вирощувався та заготовлювався тютюн, а збували готову продукцію учасники групи у вищевказаних трьох областях.
Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 3 тонни тютюну, 90 тис. гільз до сигарет, обладнання для подрібнення, сушіння та пресування тютюну, станки для наповнення гільз, а також 5 транспортних засобів, якими незаконно транспортувалась вилучена підакцизна продукція на понад 1,5 млн грн.
Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення злочинів.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 806