Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2023

Замість умовного терміну реальне позбавлення волі – прокурор в апеляції довів необхідність суворішого покарання для 2 наркоторговців

Львівський апеляційний суд, розглянувши скаргу прокурора Тернопільської обласної прокуратури, скасував вирок Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області в частині призначення покарання 2 обвинуваченим місцевим жителям у виготовленні, зберіганні та збуті психотропних речовин із звільненням їх від відбування покарання на підставі ст.ст. 75,76 КК України.

Прокурор довів у суді, що один з обвинувачених двічі відправив тернополянину поштою препарат із складниками для виготовлення амфетаміну. Під час оперативних заходів стосовно відправника та його колеги правоохоронці задокументували факти збуту та виготовлення амфетаміну у створеній для цього лабораторії.
В апеляційні скарзі на вирок суду першої інстанції прокурор вказав на невідповідність призначеного надто м’якого покарання до небезпечності даних злочинів, спрямованих на підрив здоров’я населення та збільшення кількості наркозалежних громадян.
Суд погодився з позицією обвинувача й своєю ухвалою змінив вирок суду першої інстанції та засудив 2 жителів Львівщини відповідно до 5 років 6 місяців та 3 років реального позбавлення волі.
Вирок вступив у законну силу.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 836