Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

За заперечення збройної агресії рф проти України та заклики «берегти путіна» судитимуть уродженку Луганщини, що мешкає на Тернопільщині

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо уродженки Луганщини, що проживає в одному з райцентрів Тернопільщини, обвинуваченої у вчиненні умисних дій, спрямованих на виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікацію осіб, які її здійснювали (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з березня 2022 по червень 2023 року жінка, використовуючи власну сторінку у забороненій в Україні соціальній мережі, поширювала матеріали, у яких виправдовувала злочинні дії російських військ та заперечувала окупацію частини території України. У її дописах збройна агресія рф представлялась як внутрішній громадянський конфлікт.
З початком повномасштабного вторгнення вона поширювала ідеї російської пропаганди про руйнування українських міст військами ЗСУ, а не державою-агресором та виправдовування тимчасової окупації частини території України.
Переїхавши у жовтні 2022 року з Попасної на Тернопільщину, використовуючи спеціалізовану програму «VPN», підозрювана продовжувала вихваляти дії держави-агресора в соцмережі розповсюдженням дописів «Россияне! Берегите путина, кроме него, фашизм остановить некому!» й інших, подібних цьому.
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації військових країни-агресора.
Завершено досудове розслідування, що здійснювали слідчі УСБУ в області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 551