Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Реалізовувала рішення окупаційної адміністрації в закладах освіти – за пособництво державі-агресору судитимуть жительку Херсонщини

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки м. Гола Пристань Херсонської області, обвинуваченої у підтримці рішень держави-агресора та її окупаційної адміністрації (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, громадянка України у травні 2022 року добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою на території Херсонської області.
Обвинувачена обійняла посаду начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту т.зв. «Военно-гражданской администрации Голопристанской городской территориальной громады».
У червні-серпні 2022 року вона організувала ряд масових зібрань працівників закладів освіти з метою переконання останніх у підтримці рішень та дій держави-агресора у сфері освіти та науки.
Жінка залякувала педагогів освітніх установ, наполягаючи на співпраці з державою-агресором та окупаційною адміністрацією Херсонської області.
Також вона взяла участь в організації і проведенні так званих загальноросійских акцій «Письмо солдату», «Сад памяти», спрямованих на дискредитацію державної влади України, возвеличення окупаційних військ рф, лояльне ставлення до окупантів.
Завершено спеціальне досудове розслідування, що здійснювали слідчі УСБУ в Тернопільській області.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 546