Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Погрожувала батькам відібрати дітей за небажання відвідувати школу –директорку підозрюють у впровадженні російських стандартів освіти

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України, жительці м. Бердянськ Запорізької області у вчиненні дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на початку березня 2022 року, громадянка України, перебуваючи у тимчасово окупованому с. Новопавлівка Бердянського району Запорізької області, добровільно прийняла рішення залишитись на посаді директора місцевої школи та співпрацювати з окупаційною адміністрацією.
Надалі жінка, перебуваючи на посаді директора т. зв. закладу “Партизанская средняя общеобразовательная школа Бердянского района” організовувала впровадження навчальних планів на 2022-2023 роки за стандартами освіти російської федерації. Вона проводила співбесіди з вчителями з метою співпраці з окупаційною владою, відряджала учителів до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим для їх перекваліфікації.
«Освітянка» видавала учням атестати про закінчення закладу й отримання середньої загальної освіти, надруковані на спеціальному бланку із зображенням герба російської федерації, за зразком освітньої програми держави-агресора.
Директорка так зв. школи через низьку відвідуваність дітей, які не бажали у ній навчатись, за допомогою правоохоронних органів окупаційної влади чинила тиск на батьків та їх дітей у Бердянському районі, погрожувала батькам позбавленням батьківських прав та відібранням дитини.
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 659