Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2023

Працював суддею у незаконно створеному суді на тимчасово окупованій території України – судитимуть жителя Кам’янки-Дніпровської

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, обвинуваченого у добровільному зайнятті посади в незаконному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, житель м. Кам’янка-Дніпровська Запорізької області, у травні 2022 року пішов на співпрацю з ворогом, добровільно зайнявши посаду так званого «судді» у незаконному судовому органі - «Кам’янсько-Дніпровському районному суді».
Чоловік задля підтримання окупаційної влади у місті був наділений повноваженнями на вирішення спорів, розгляд кримінальних, цивільних та адміністративних справ, відповідно до цивільного, адміністративного та кримінального законодавства держави-агресора.
Обвинувачений з травня 2022 року по листопад 2022, працюючи «суддею», мав можливість виносити незаконні судові акти, розпорядження, вимоги, доручення, виклики, виконувати інші обов’язки, покладені на нього у незаконному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території України.
Спеціальне досудове розслідування проводилось Управління СБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2299