Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

За державну зраду і колабораціонізм судитимуть жителя Херсонщини, який воював проти Збройних Сил України у Запорізькій області

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Херсонщини, обвинуваченого у державній зраді та колабораційній дільності (ч. 2, с. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, житель села Князе – Григорівка Каховського району Херсонської області після окупації ворогом частини регіону вступив до незаконного воєнізованого формування “добровольчого батальйону     ім. П.А. Судоплатова”, що базувався на тимчасово окупованій території Запорізької області, уклавши контракт про службу в ньому із міністерством оборони рф.
Обвинувачений у жовтні 2022 року добровільно обійняв посаду командира відділення у вказаному незаконному воєнізованому формуванні.
З жовтня 2022 року до липня 2023 року чоловік брав безпосередню участь у боях проти Збройних Сил України на тимчасово окупованій території Запорізької області.
У складі так званого батальйону він охороняв військові об’єкти ворога, зводив військові фортифікаційні споруди - укриття для бойових машин поряд з приватним житлом місцевих мешканців, воював проти підрозділів Збройних Сил України на бойових позиціях, розташованих на лінії зіткнення у Запорізькій області.
 Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  
 

кількість переглядів: 2484