Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2023

Реалізовувала рішення окупаційної адміністрації в закладах освіти – у пособництві державі-агресору підозрюється жителька м. Гола Пристань

Прокурорами Тернопільської обласної прокуратури та слідчими СБУ заочно повідомлено про підозру жительку м. Гола Пристань Херсонської області у підтримці рішень держави-агресора та її окупаційної адміністрації (ч. 1  ст. 111-2 КК України).

Підозрювана обійняла посаду начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту т.зв. «Военно-гражданской администрации Голопристанской городской территориальной громады».
У червні-серпні 2022 року вона організувала ряд масових зібрань працівників закладів освіти з метою переконання останніх у підтримці рішень та дій держави-агресора у сфері освіти та науки.
Підозрювана залякувала педагогів освітніх установ, наполягаючи на   співпраці з державою-агресором та окупаційною адміністрацією Херсонської області.
Також вона взяла участь в організації і проведенні так званих загальноросійских акцій «Письмо содату», «Сад памяти», спрямованих на дискредитацію державної влади України, возвеличення окупаційних військ рф.
Досудове розслідування триває.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 2865