Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

За виправдання збройної агресії РФ та заклики до підтримки окупаційної адміністрації судитимуть послушника Почаївської лаври на Тернопільщині

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо послушника Почаївської лаври, обвинуваченого у поширенні матеріалів про правомірність збройної агресії РФ проти України й глорифікації осіб, що її здійснювали та у закликах до підтримки російських військових і тимчасової окупації частини території України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, послушник Почаївської лаври, що проживав на території монастиря з 2017 року, у власних облікових записах у соціальних мережах «ВКонтакте» й «Одноклассники» поширював дописи про підтримку захоплення територій нашої країни й глорифікацію російських військових, за перемогу яких просив молитись. Також у поширених ним відеоматеріалах містяться публічні заклики до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора.
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих ним матеріалах за березень 2022 – квітень 2023 року виправдовування агресії РФ та глорифікації її військових.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.  
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 975