Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2021

Про боротьбу з правопорушеннями в екологічній сфері та взаємодію між контролюючими органами й Спеціалізованою екологічною прокуратурою йшлося на спільній нараді в обласній прокуратурі

Під головуванням заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури Юрія Табаки відбулась спільна робоча нарада, на якій обговорено стан реалізації координаційних заходів, спрямованих на посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони навколишнього природного середовища, усунення їх негативних наслідків та відшкодування завданої шкоди, а також удосконалення взаємодії у зв’язку зі створенням Спеціалізованої екологічної прокуратури.

У заході  взяли участь начальник та прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури, керівники органів досудового розслідування ГУНП в області, територіального слідчого та оперативного відділів Державного бюро розслідувань, Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області,  представники контролюючих органів ─ Державної екологічної інспекції, Регіонального офісу водних ресурсів, Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства, Держпродспоживслужби, Держгеокадастру.
В режимі відеоконференції до наради приєднались керівники окружних прокуратур.
Заступник керівника обласної прокуратури Юрій Табака наголосив у вступному слові, що протидія кримінальним правопорушенням проти довкілля, забезпечення належного судового захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища визначено одним із основних пріоритетів діяльності органів прокуратури.
Наказом Генерального прокурора від 14.09.2021 внесено зміни до структури та штатного розпису Тернопільської обласної прокуратури та утворено Спеціалізовану екологічну прокуратуру (на правах відділу), що зумовлює необхідність організації належної взаємодії структурних підрозділів органів правопорядку та контролюючих органів із Спеціалізованою екологічною прокуратурою задля налагодження ефективної роботи на даному напрямі.
З інформацією про завдання та функції новоутвореного підрозділу і про основні проблемні питання протидії екологічним правопорушенням виступив начальник Спеціалізованої екологічної прокуратури Ігор Топилко.
Нарада пройшла у форматі конструктивного діалогу. ЇЇ учасники обговорили проблеми, пов’язані з правопорушеннями в екологічній сфері, усунення негативних наслідків й відшкодування завданої шкоди та шляхи взаємодії контролюючих органів і правоохоронців.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1328