Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

У Тернопільській обласній прокуратурі підведено підсумки роботи у І півріччі 2021 року

29 липня під головуванням керівника обласної прокуратури Андрія Миколайчука відбулася оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи органів прокуратури області в І півріччі 2021 року, шляхи підвищення ефективності їх діяльності та визначено основні завдання на наступний період.

У заході взяли участь перший заступник та заступник керівника обласної прокуратури, керівництво структурних підрозділів апарату та окружних прокуратур.
Завдяки злагодженій роботі прокурорів у виконанні покладених на відомство  завдань і функцій вдалося досягнути певних позитивних результатів.
Вжитими заходами забезпечено один з найнижчих у державі рівень злочинності на 10 тисяч населення.
Серед позитивних тенденцій – зменшення числа облікованих особливо тяжких злочинів, грабежів, хуліганств та правопорушень проти авторитету органів державної влади.
Знизилась повторна та групова злочинність, а також кількість кримінальних правопорушень, вчинених особами у стані алкогольного сп’яніння.
Посилено роботу із викриття кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності, у тому числі отримання неправомірної вигоди.
Прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 32 тисячах кримінальних проваджень, досудове розслідування у 16% з яких закінчено.
Процесуальними керівниками до суду скеровано понад  1 400 обвинувальних актів, 39 з яких про злочини з ознаками корупції, 64 – у бюджетній сфері, 20 – у сфері земельних відносин, 34 – лісо- та надрокористування.
Результатом підтримання прокурорами публічного обвинувачення стало ухвалення судами понад півтисячі обвинувальних вироків, з яких понад півтори сотні – на підставі угод.
Забезпечено принципове реагування на порушення прав затриманих, ув’язнених і засуджених, осіб, до яких застосовано інші заходи примусового характеру. Внесено понад дві сотні документів реагування, до відповідальності притягнуто 90 осіб.
За результатами представницької діяльності прокурорами пред’явлено позовів на суму 414 млн грн, судами задоволено позовних вимог прокурорів та добровільно відшкодовано відповідачами 222 млн грн, повернуто понад 300 га земель.
Поряд з цим, найближчим часом належить спрямувати додаткові зусилля на вирішення низки невідкладних проблемних питань, забезпечення виконання визначених законодавством функцій.
На основних недоліках у роботі органів прокуратури області акцентували перший заступник керівника обласної прокуратури Олександр Божко та заступник керівника обласної прокуратури Юрій Табака.
Керівники окружних прокуратур надали пояснення та висловили своє бачення щодо забезпечення ефективної роботи очолюваних колективів на основних напрямах.
Підбиваючи підсумки обговорення керівник обласної прокуратури зазначив, що окреслені на початку цього року пріоритети діяльності органів прокуратури Тернопільської області залишаються орієнтиром у роботі на найближчий період і закликав усіх присутніх до плідної співпраці задля досягнення спільного результату, забезпечення захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави на території області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1132