Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

За порушення прав громадян при адміністративному затриманні притягнуто до відповідальності працівників поліції

     Обласною прокуратурою проведено перевірку діяльності Управління патрульної поліції в Тернопільській області Департаменту патрульної поліції  з питань додержання законодавства при  затриманні громадян, доставленні їх до органів поліції, строків та умов тримання, застосування сили та спецзасобів.

     В ході перевірки встановлено, що працівниками патрульної поліції здійснено адміністративне затримання  чотирьох громадян, у тих випадках, коли це КУпАП не передбачено.
     Виявлено порушення вимог Закону України «Про Національну поліцію» при застосуванні до правопорушників  фізичної сили та спеціальних засобів.
     Зокрема, працівниками патрульної поліції до семи громадян застосовано кайданки, проте протоколи про затримання таких громадян відсутні.
     У протоколах про адміністративне затримання і надалі не зазначаються час та мотиви затримання.
     Окрім цього, працівниками поліції не в усіх випадках зазначено час застосування спеціальних засобів (кайданок), що може свідчити про порушення прав і свобод людини.
     Для усунення зазначених порушень обласною прокуратурою внесено документ реагування, який розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 працівника Управління патрульної поліції в Тернопільській області.
     З початку року органами обласної прокуратури з цих питань внесено  29 документів реагування, які розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуті 17  працівників поліції.

кількість переглядів: 5212