Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2020

У прокуратурі Тернопільської області відбулась координаційна нарада

14 серпня 2020 року у прокуратурі області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону під головуванням прокурора області Петра Бойка. У нараді взяли участь керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради, апеляційного суду, правоохоронних органів регіону, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.

 На початку заходу прокурор області Петро Бойко відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів та спільній роботі забезпечено зміцнення законності в регіоні. Загалом, зменшилось число облікованих усіх категорій кримінальних правопорушень.  Активізовано викриття кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, насамперед, з метою їх збуту.
 Підвищено ефективність роботи на пріоритетних напрямах. Зросла кількість скерованих до суду обвинувальних актів про правопорушення, вчинені у лісовій галузі, сфері земельних правовідносин, у бюджетній системі та про корупційні правопорушення.
 Забезпечено ефективну протидію організованій злочинності. Знешкоджені 7 злочинних угрупувань, діяльність окремих з яких пов’язана із незаконним обігом наркотиків, а також підакцизних товарів.
 Проте, ще є над чим працювати. Пріоритетною залишається робота з виявлення  корупційних кримінальних правопорушень, особливо, найтяжчих злочинів цієї категорії, а також викриття фактів легалізації доходів, одержаних від такої протиправної діяльності.
 Не втрачає актуальності протидія злочинності у галузях довкілля, в тому числі у сфері надрокористування та земельних правовідносин.
 Також, особливої уваги вимагає виявлення правопорушень, пов’язаних із використанням бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою.
 Потребує активізації діяльність правоохоронних органів з викриття правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом паливно-мастильних матеріалів та спиртової продукції, інших підакцизних товарів, діяльністю «конвертаційних центрів», ухиленням від сплати податків, зборів.
 Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу узгоджених заходів для зміцнення законності та запобігання злочинності на Тернопільщині.
 Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1653