Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

У прокуратурі Тернопільської області провели семінар

 Сьогодні,  20 грудня 2019 року, під головуванням заступника прокурора області Ігоря Топилка, за участю начальника відділу Олега Вітика, викладача відділу підвищення кваліфікації прокурорів Національної академії прокуратури Костянтина Шкарупи, фахівців галузі  охорони здоров’я та установ виконання покарань,  у прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар.

 Тема семінару - «Особливості здійснення нагляду за додержанням законів щодо надання медичної допомоги затриманим особам, узятим під варту та засудженим, у тому числі з урахуванням практики Європейського суду з прав людини». У  його роботі також  взяли участь керівники  місцевих прокуратур та їх заступники.
Учасники заходу розглянули  ряд актуальних питань щодо організації нагляду за додержанням законів та прав в’язнів на охорону здоров’я у місцях несвободи.
«Право на охорону здоров’я та медичну допомогу є одним із найважливіших прав засуджених громадян, що безпосередньо випливає з конституційного права громадян України на охорону здоров’я і медичну допомогу - зазначив у вступному слові заступник прокурора області Ігор Топилко. -  Актуальність цього питання пов’язана з тим, що місця несвободи є одним з основних джерел розповсюдження небезпечних хвороб. Крім того, саме в місцях несвободи реалізація права на медичну допомогу є утрудненою, що, в свою чергу, створює підґрунтя для поширення таких тяжких захворювань, як туберкульоз, СНІД та інші». А систематичними проблемами вітчизняних місць несвободи, за словами доповідачів, є : несвоєчасне надання медичної допомоги та недостатній її рівень, відсутність лікарських препаратів, необґрунтоване зволікання при прийнятті рішень за запитами про госпіталізацію засуджених тощо. Тому дуже важливим є забезпечити належний рівень дотримання законів та прав в’язнів на охорону здоров’я у місцях несвободи.
Завдяки проведеному семінару прокурори мали можливість поглибити знання та підвищити свій  рівень кваліфікації з питань, дотичних до тематики семінару.

          Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 


кількість переглядів: 1650