Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

За втручання прокуратури виконано судові рішення про конфіскацію майна засуджених на 200 тис грн

Виконання судових рішень, що набрали законної сили, у кримінальному провадженні є завершальною стадією кримінального процесу, на якій реалізовуються безпосередньо цілі кримінального покарання, одним із яких є конфіскація майна засуджених

За результатами вжитих заходів, активізовано діяльність щодо виконання підрозділами державної виконавчої служби вироків суду про конфіскацію майна.
Так, прокуратурою області у 2019 році під час  перевірки одного з відділів ДВС Головного територіального управління юстиції в області встановлені порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження», а саме: державним виконавцем тривалий час не залучався суб’єкт оціночної діяльності - суб’єкт господарювання, тобто фактично не вжито своєчасних заходів щодо оцінки та реалізації майна яке підлягає конфіскації.
За результатами проведеної перевірки до Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області внесено вказівку, яку розглянуто та задоволено. Описані там порушення усунуті, що дало змогу виконати рішення суду. До Державного бюджету у жовтні та листопаді поточного року перераховано кошти у розмірі понад 96 тис грн,  а з урахуванням реалізованого у попередні роки майна – до бюджету надійшло понад  200 тис грн.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1494