Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2016

Прокуратура Тернопільщини відстояла в апеляції законність вимог про повернення державі частки майна пансіонату вартістю понад 2,5 млн грн.

Львівський Господарський апеляційний суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, яким повністю задоволено позовні вимоги прокуратури Тернопільської області в інтересах держави. У рішенні йдеться про визнання недійсними окремих положень статуту Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» (м. Борщів Тернопільської області) та скасування запису в Єдиному державному реєстрі про те, що засновниками пансіонату є колективні підприємства.

  З’ясовано, що у 2011 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Тернопільській області визначено державну частку у майні Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня», яка складає 43,7 % та становить понад 2,5 млн грн. Проте, через необґрунтоване включення до статуту закладу положення про засновників – колективних сільгосппідприємств, до цього часу не було можливості зареєструвати державну частку у встановленому законом порядку.
  Відтак, завдяки активній і послідовній позиції прокуратури, держава отримає право на частку майна дитячого оздоровчого закладу.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

кількість переглядів: 1927