Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2023

Вимагала й отримала від 2 абітурієнтів 53 тис грн хабаря за вступ – підозрюється викладачка тернопільського вишу

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення дій з використанням службового становища, поєднане із вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, доцентка однієї з кафедр Західноукраїнського національного університету, яка включена до складу комісії для вступників до бакалаврату, вимагала в абітурієнта 3000 доларів США за зарахування на перший курс. Вона запевнила майбутнього студента у необхідності перерахування їй для початку 11 тис грн на картковий рахунок, задля впливу на інших службових осіб, причетних до вступної компанії у виші.
Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла зарахування на бюджетну форму навчання за 42 тис грн. Після передачі вказаної суми в одному із ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.
Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.
Розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в області, за оперативного супроводу УСР в Тернопільській області ДСР НП України.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 9055