Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2023

Засуджено прихожанина МП УПЦ, який заперечував збройну агресію проти України

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури вироком Тернопільського міськрайонного суду жителя села Колодне Тернопільського району визнано винним у публічному запереченні громадянином України здійснення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Прокурор довів у суді, що наприкінці травня 2022 року в селі Колодне парафіяни проводили збори про перехід Свято-Миколаївського храму Православної церкви московського патріархату в підпорядкування Православної церкви України. Оскільки громада села вирішила перейти до ПЦУ, люди попросили в старости церкви на громадських засадах віддати ключ від храму. Проте він категорично відмовився й заявив, що «на території України війни України з росією немає, на території України йде братовбивча війна». Згодом, за словами свідків, його висловлювання  процитували російські сайти.    
Суд призначив покарання винній особі згідно санкції статті КК України – позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування на строк 10 років.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.
Вирок ще не вступив у законну силу.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 863