Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2021

Перед судом постане група осіб, що виготовляла та збувала амфетамін

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо групи осіб, яка займалася виготовленням, зберіганням, перевезенням, а також збутом психотропної речовини – амфетаміну (ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб з жовтня 2020 року по червень 2021 року здійснювала збут психотропних речовин та наркотичних засобів на території обласного центру та Тернопільського району.
У лютому 2021 року до незаконної злочинної діяльності було залучено громадянина Російської Федерації, який був добре обізнаним у технології  створення амфетаміну у великій кількості й виготовляв його за попередньою змовою з іншими членами групи. Складники для психотропної речовини група замовляла через Інтернет, а отримувала їх за допомогою одного із недержавних операторів поштового зв’язку.
У червні 2021 року, злочинну діяльність групи припинено, а у середині жовтня до Збаразького районного суду Тернопільської області скеровано обвинувальний акт.
До обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1365