Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

На Тернопільщині до довічного позбавлення волі засуджено обвинуваченого у вбивстві дівчини та завданні тілесних ушкоджень хлопцеві

Колегія суддів Теребовлянського районного суду, погодившись із позицією прокурора щодо доведеності вини обвинуваченого за п. 4 ч. 2 ст. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю) та за ч. 2 ст. 125 КК України (легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я) призначила йому покарання у виді довічного позбавлення волі.

Прокурор довів у суді, що 14 вересня 2019 року, житель одного із сіл Теребовлянського району кухонним ножем, який заздалегідь узяв із дому, наніс своїй 18-річний знайомій численні удари у життєво важливі органи. Це сталось на очах друзів дівчини. Один із присутніх намагався заступитись за неї й припинити дії обвинуваченого, однак останній теж його поранив. Через отримані травми потерпіла померла у кареті швидкої допомоги, дорогою до лікарні. Травму хлопця кваліфікували як легке тілесне ушкодження.
Вирок ще не набрав законної сили і сторони процесу можуть оскаржити його в апеляційній інстанції.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1200