Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

Тернополяни, що їдуть на роботу за кордон з підробленими документами, ризикують потрапити в поле зору іноземних правоохоронців

У рамках міжнародного співробітництва у сфері протидії злочинності, прокуратура в межах компетенції уповноважена від імені держави розглядати запити правоохоронних органів інших держав, вживати заходів до їх виконання.

Упродовж 2020 року підрозділами територіальних органів Національної поліції області розслідувалось 47 кримінальних проваджень в порядку перейняття з інших держав, і у переважній більшості із них слідство велось за статтею 358 Кримінального кодексу України, тобто за фактами підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збуту чи використання підроблених документів, печаток, штампів.
Перетинаючи кордони України, наші співгромадяни зобов’язані  бути добре проінформованими про свої права та обов’язки.
На жаль, як показує практика, велика частка кримінальних проваджень, які надійшли з-за кордону у порядку перейняття, стосуються використання жителями нашої області підроблених документів при виїзді на роботу за кордон. З метою швидшого та, можливо, дешевшого оформлення документів: «запрошень», «дозволів на працю іноземцю»  громадяни шукають посередників в мережі Інтернет, звертаються до організацій з сумнівною репутацією.
Наголошуємо, що відповідно до статті 68 Конституції України - незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності!

Начальник відділу міжнародно-правового співробітництва
Тернопільської обласної прокуратури
Галина Лучка   
 

кількість переглядів: 1160