Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

Прокуратура проситиме про залишення під вартою шахраїв, які обдурили громадян на суму близько 4 млн грн

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2,3,4 ст. 190 КК України щодо 2 жителів Тернопільщини і Львівщини у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайстві), за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих та особливо великих розмірах.

За даними досудового розслідування, 2 брати, впродовж 2018-2020 років, шляхом обману, заволоділи коштами громадян на суму близько 4 млн грн. Шахраї, зловживаючи довірою заможних громадян регіону, представляючись підприємцями у сфері заготівлі та збуту вторинної сировини, позичали у нових знайомих гроші для ведення бізнесу. Спочатку вони віддавали обумовлену суму, а далі, отримуючи більші кошти, привласнювали їх. Станом на даний час, вже понад 20 громадян звернулись до правоохоронців із заявами про шахрайські дії фігурантів.
Зважаючи на завершення дії попередньо застосованого запобіжного заходу, прокурор у кримінальному провадженні звернувся до суду із клопотанням про продовження строку тримання під вартою шахраям.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1309