Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

Посадовця ГУ Нацполіції у Тернопільській області відсторонено від посади та йому обрано запобіжний захід

За клопотання слідчого територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, погодженого процесуальним прокурором, заступнику начальника Головного управління Нацполіції у Тернопільській області обрано запобіжний захід  у виді 168 тис грн застави. Також, правоохоронця відсторонено від посади.

Нагадаємо, у 2018 році правоохоронець уклав з одним із підприємств м. Києва 2 договори про надання послуг із оновлення та технічної підтримки програмного забезпечення. Проте він вніс неправдиві відомості до актів приймання послуг. На підставі підроблених документів, столичне підприємство незаконно отримало кошти з бюджету. Таким чином посадовець вчинив розтрату на загальну суму 396 тис. грн.
В результаті проведених експертиз встановлено, що послуги з оновлення та супроводу програмного забезпечення не надавалися. Триває розслідування за ч. 2 , ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1577