Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

2 лікарів медичного закладу м.Тернополя судитимуть за неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що призвело до загибелі дитини

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) стосовно двох лікарів  одного з медичних закладів Тернополя.

 За версією слідства, чотирирічний хлопчик помер через неправильно надану медичну допомогу у червні 2018 року.
Хвору дитину  було доставлено бригадою Тернопільської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги в одну  із тернопільських лікарень. Несвоєчасна діагностика захворювання дитини та відсутність адекватного лікування від початку захворювання спричинила смерть малолітнього.
Розслідування завершено.
  Довідково: санкція ч.2 ст.140 КК України передбачає покарання у вигляді  обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
   Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1537