Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2019

Оштрафовано за корупцію керівника комунального підприємства, що перерахував собі понад 400 тис грн за придбання палива

Працівниками УЗЕ в Тернопільській області, за погодженням з прокуратурою області, складено та направлено до суду протоколи про вчинення керівником одного з комунальних закладів Зборівського району правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.2 ст.172-7 КУпАП (вчинення дій, прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

 Встановлено, що посадовець створив усі необхідні умови для укладення із самим собою в якості фізичної  особи - підприємця кількох договорів на придбання паливно-мастильних матеріалів.
 На підставі цих договорів посадова особа, як   керівник комунального підприємства, упродовж 2017-2019 років підписувала платіжні доручення про перерахування собі, як підприємцю, кошти за  поставлені паливно -  мастильні матеріали на загальну суму понад 400 тис грн.
 Постановою Зборівського районного суду, яка залишена у силі апеляційним судом, вказану особу визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 КУпАП  та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1352