Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

У прокуратурі Тернопільської області відбулась спільна нарада керівників правоохоронних і контролюючих органів

Сьогодні, 5 вересня 2019 року, у прокуратурі Тернопільської області  під головуванням прокурора області В’ячеслава Перча відбулась спільна нарада керівників правоохоронних і контролюючих органів та органів влади. На нараді йшлося про  стан попередження і протидії злочинам та іншим правопорушенням проти безпеки руху та експлуатації транспорту.

 У заході взяли  участь виконувач обов’язків голови обласної держадміністрації,  керівник Національної поліції в області,  заступники прокурора області, працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та начальники територіальних відділів поліції.
 Прискіплива увага з боку правоохоронців до теми безпеки руху вочевидь не випадкова. З початку року на дорогах краю зафіксовано 317 ДТП з потерпілими, у яких загинула 61 особа. Упродовж 8 місяців 2019 року кількість злочинів у цій сфері  в Тернопільській  області  зросла більше ніж на три чверті. І хоча за  останній  період тенденція до росту зменшилась, актуальність безпеки на дорозі в нашому регіоні є очевидною.
 Прокурор області В’ячеслав Перч у вступному слові підкреслив:--«Ми повинні забезпечити максимальну безпеку учасникам дорожнього руху від пішохода – до водія, та вжити усіх можливих заходів, щоб порушники були покарані! Викликає занепокоєння  зростаюча кількість вчинення правопорушень водіями, які раніше вже притягувались до відповідальності, отож необхідно підвищити рівень індивідуально-профілактичної та попереджувальної роботи на даному напрямі. Маємо спільно вирішити, що зробити, щоб усунути  ці недоліки!»
За словами доповідачів, особливої уваги органів Національної поліції вимагає робота щодо виявлення і усунення причин та умов, що сприяють правопорушенням цієї категорії, насамперед, щодо утримання доріг, стану дорожнього покриття,  наявності дорожньої розмітки тощо.
 Також, додаткові зусилля слід спрямувати на забезпечення належного досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактами знищення, підробки або заміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, а також незаконного заволодіння автомобілями.
Діяльність оперативних підрозділів правоохоронних органів потрібно скерувати на виявлення злочинів, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, виділених на ремонт та утримання автомобільних доріг загальнодержавного та місцевого значення, у тому числі на реалізацію відповідних державних і регіональних програм.
 Обговоривши проблемні питання учасники заходу визначили  ряд першочергових заходів щодо попередження і протидії злочинам проти безпеки руху та експлуатації транспорту,  звернувши увагу на виявлення та усунення причин і умов, що сприяють їх вчиненню.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 
 

кількість переглядів: 2356