Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2015

Прокуратура області через суд захищає права дітей на оздоровлення та відпочинок

Прокуратура області оскаржує рішення суду апеляційної інстанції, якими відмовлено у задоволенні позова прокурора Шумського району щодо визнання за територіальною громадою права власності на місцевий майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу.

   Судами першої та апеляційної інстанцій правомірно встановлено, що спірний майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу внесено до статутного фонду міжколгоспного піонерського табору «Гайдарівець», створеного у 1989 році. Тоді ж було затверджено перелік господарств-дольовиків, проведено державну реєстрацію вказаної юридичної особи та затверджено статут міжгосподарського дитячого оздоровчого закладу «Гайдарівець».
   Надалі відомості про ДОЗ «Гайдарівець» включено до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. У 2011 році проведено державну атестацію дитячої оздоровниці, за наслідками якої установі присвоєно другу категорію.
   30 серпня 2011 року господарства-учасники ДОЗ «Гайдарівець» прийняли рішення про вилучення з користування дитячої оздоровниці майнового комплексу та передачу його до спільної власності територіальних громад Шумського району.
   Водночас, на майно дитячої оздоровниці претендує обласне об’єднання міжгосподарських здравниць «Тернопільсільгоспздравниця».
    Разом з тим встановлено, що попри проектну потужність дитячого оздоровчого закладу – 150 дітей у зміну, у 2014 році установою надано послуги з оздоровлення тільки 39 дітям. Підготовка до оздоровчого періоду 2015 року установою взагалі не проводиться.
    За таких обставин, залишення майна в управлінні адміністрації ДОЗ «Гайдарівець» та несвоєчасна передача його до комунальної власності призведе до неправомірного припинення діяльності дитячої оздоровниці.
   У зв’язку з цим, прокуратура області внесла касаційну скаргу на рішення господарського суду області, якими відмовлено у задоволенні позова прокурора Шумського району про визнання за місцевою громадою права власності на єдиний майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу, розташованого у с. Кутянка Шумського району.
    Позов направлено на розгляд Вищого господарського суду України.

    Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1912