Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Працювала на окупаційну адміністрацію в незаконному органі влади – підозрюють жительку Запорізької області

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури мешканці Запорізької області повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України).

За даними слідства, підозрювана, підтримуючи воєнну агресію рф, утверджуючи окупаційний режим, з серпня-вересня 2022 року до кінця лютого 2024 року добровільно займала посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на тимчасово окупованій території м. Приморськ Запорізької області.
Восени 2022 року громадянка України, маючи досвід роботи в державних органах та сфері зайнятості, прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації  та добровільно зайняла посаду так званого «начальника государственного учреждения «Приморский районный центр занятости населения» министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области».
Колаборантка здійснювала керівництво центром, реалізовувала єдину державну політику російської федерації у сфері зайнятості населення,  розпоряджалася майном та його коштами, впроваджувала та контролювала дотримання підлеглими співробітниками положень законодавства рф, організовувала виконання підлеглими державних російських програм у сфері зайнятості населення, встановлюючи для цього постійні ділові контакти з окупаційними органами влади, роботодавцями та громадянами на тимчасово окупованій території, забезпечувала виконання інших обов’язків та незаконних вказівок окупаційної адміністрації.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 199