Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

До 15 років ув’язнення засуджено донеччанина, який перейшов на бік ворога і воював зі ЗСУ на окупованих територіях Херсонської області

Тернопільський міськрайонний суд визнав винним та засудив до 15 років позбавлення волі жителя м. Донецьк за державну зраду та добровільну участь в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації «ДНР» під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також його позбавлено на 14 років права обіймати посади в органах державної влади й місцевого самоврядування, правоохоронних органах та в органах, що надають публічні послуги.

Прокурор довів у суді, що громадянин України у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне воєнізоване формування - так званий «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» терористичної організації «ДНР».
З квітня по листопад 2022 року чоловік на посаді стрільця-радіотелефоніста під позивним «Фенікс» воював на боці ворога зі Збройними Силами України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, належне зберігання й утримання у справному стані виданої йому зброї, ведення і коригування вогню по українських військовослужбовцях. Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.
Упродовж вказаного часу донеччанин виконував інші злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини.
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.
Строк відбуття покарання засудженому рахуватиметься з моменту звернення вироку до виконання.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 102