Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

За розтрату чужого майна на понад 17,5 млн грн судитимуть ексдиректора приватного підприємства на Тернопільщині

   Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора приватного підприємства, обвинуваченого у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України), а також у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

   За даними слідства, одна з компаній уклала з приватним підприємством договір про зберігання зерна ріпаку для подальшого перероблення на ріпакову олію. 
Директор ПП без погодження з власником реалізував понад 902 т чужої ріпакової олії вартістю понад 17,5 млн грн, яка зберігалася у складських приміщеннях підприємства у м. Ланівці та доставив її покупцеві у Республіці Польща. 
   Частину незаконно отриманих за ріпакову олію грошових коштів підозрюваний легалізував, конвертувавши їх у понад 3,5 млн грн. Правоохоронці викрили нечесного бізнесмена. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави розміром понад 1,9 млн грн.
   Розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури 
 

кількість переглядів: 114