Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2015

У прокуратурі підбили підсумки роботи у 2014 році та визначили основні завдання на наступний період в умовах законодавчих змін

Під головуванням прокурора області Юрія Гулкевича відбулося розширене засідання колегії, на якому підведено підсумки роботи органів прокуратури області у минулому році та визначено основні завдання на наступний період в умовах законодавчих змін.

   Захід відбувся за участі керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області, прокурорів районного рівня та представника Консультативної ради при прокуратурі області.
   Відкриваючи засідання колегії, прокурор області Юрій Гулкевич зазначив, що в умовах напруженої соціально-політичної ситуації у державі органами прокуратури вживалися системні заходи, спрямовані на ефективну реалізацію визначених законом завдань та функцій.
   З набранням чинності окремими положеннями Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року істотних змін зазнала структура апарату прокуратури області. Ліквідовано підрозділи, які здійснювали функції нагляду за додержанням і застосуванням законів, спеціалізовані прокуратури у природоохоронній і транспортній сферах.
   Окрім того, розпочато практичну реалізацію вимог Закону України «Про очищення влади».
   Прокурор області констатував, що завдяки належно скоординованим зусиллям правоохоронних органів у регіоні відбулося зменшення майже на чверть кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень. Рівень злочинності один із найнижчих у державі.
   Намітилася тенденція до поступової активізації протидії корупції.
  Окрім того, досягнуто певних результатів щодо виявлення проявів сепаратизму. Одне з трьох проваджень у державі за фактом фінансування тероризму направлено до суду слідчим підрозділом управління СБУ в області.
   Забезпечується ефективна реалізація прокурорами представницьких повноважень, насамперед, щодо захисту інтересів держави та у сфері охорони дитинства.
   Водночас, як наголосив Юрій Гулкевич, з урахуванням вимог сьогодення, органам прокуратури області слід зосередити координаційну діяльність на ефективній протидії злочинності та корупції, недопущенні проявів сепаратизму та тероризму, посягань на територіальну цілісність і незалежність держави, забезпеченні громадського спокою та правопорядку.
   Підсумовуючи виступ прокурор області також відзначив, що в умовах кадрових змін особливе значення має добір працівників з належними професійними та моральними якостями, здійснення профілактично-виховної роботи, спрямованої на недопущення корупційних діянь чи інших ганебних вчинків.
   Рішенням розширеного засідання колегії прокуратури області визначено низку заходів щодо зміцнення законності і правопорядку у регіоні та виконання визначених законом завдань і функцій.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1904